Resepi ni nampak mudah dan senang sangat-sangat... tak perlu letak telur pun tau..
itu yang saya suka tu ;)
Bahan A (karamel)
3 sudu besar gula
2 sudu besar air
Cara : Masak atas api kecil hingga perang. Sejukkan seketika.
Bahan B ( Puding )
1 paket agar-agar (10gm)
4 cawan air
1/2 cawan gula
1/2 cawan susu pekat manis
1 tin susu cair
2 sudu besar tepung kastard
1 sudu kecil esen vanila
Cara : Satukan semua bahan B.
Didihkan di atas api perlahan.
Kacau sehingga sebati & elakkan adunan daripada berketul-ketul.
Apabila adunan telah mendidih, padamkan api.
Tapis dan tuangkan dalam loyang yang berisi gula hangus tadi.
Sejukkan terlebih dahulu sebelum dimasukkan ke dalam peti sejuk.
Selamat mencuba!
aiyoooo...puding mmg kegemaran sy...sedapnyeee...hihihiih
BalasPadam